Lupauksia

Näin unta sateenkaaresta. Sen värit olivat täyteläiset ja selkeät. Kaari näkyi kokonaisena päästä päähän. Sellaista en ole koskaan luonnossa nähnyt.

Uni toi mieleeni vuosien takaisen tapahtuman. Olin mieheni kanssa luvannut hakea erään henkilön Pelson vankilasta. Ajokortti oli mennyt ja jotenkin piti päästä sieltä pois.

Kun tulimme tämän henkilön kanssa Raaheen, näimme taivaalla sateenkaaren. Kerroin hänelle, että sateenkaari merkitsee ”ei koskaan enää.” Lisäsin vielä: ”Uskon, että Taivas haluaa sanoa sinulle, ettet enää koskaan joudu samaan paikkaan.” Koska lisäselvitys oli paikallaan, kerroin vielä Raamatun kertomuksen sateenkaaresta. Kun Nooa pelastui vedenpaisumuksesta, Jumala lupasi, että Hän tekee liiton ihmisten kanssa eikä koskaan enää hukuta maata vedellä.

1. Moos. 9:8-17: ”minä panen kaareni pilviin, ja se on oleva liiton merkkinä minun ja maan välillä.
Ja kun minä kokoan pilviä maan päälle ja kaari näkyy pilvissä, muistan minä liittoni, joka on minun ja teidän välillä…”

Tämä ”ei koskaan enää” -lupaaminen on tuttua kaikille meille ihmisillekin. Pyhästi vannomme ”ei koskaan enää” mitä milloinkin. Parannuksen sanoja ja lupauksia. Varsinkin uuden vuoden alussa. Lupaamme käydä lenkillä, syödä terveellisesti, harrastaa, levätä tarpeeksi ja kaikkea sitä, mikä mielestämme kuuluu hyvään, tasapainoiseen elämään.  Sitten vuosi vierähtää käyntiin. Alussa näyttää hyvältä. Lupaukset ovat muistissa ja kirkkaana mielessä. Vähitellen alamme kuitenkin antaa periksi. Jossakin vaiheessa huomaamme, että uudesta vuodesta onkin tullut vanha vuosi.

Tämä sama ei ole totta Jumalan kohdalla. Jumalalle sateenkaari on kuin muistilappu. Kun Hän katsoo sitä, Hän muistaa. Jumalan antamat lupaukset ovat eri luokkaa kuin meidän lupauksemme. Ne pitävät. Hän itse seisoo sanojensa takana.

Meillekin Hän on antanut muistikirjan, Jumalan Sanan. Evankeliumeista löydämme paljon Jeesuksen opetuksia hyvään elämään ja sananlaskujen kirja on täynnä viisaita, varteenotettavia ohjeita. Parasta on, että Jeesus itse näyttää meille tietä ja kehottaa meitä seuraamaan häntä. Hän antaa myös voiman siihen, että ohjeiden noudattaminen onnistuu.

Jes. 43:18, 19 ” Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?”

Matt. 28:20 ”…minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”                 

        Raahen Seutu ”Viikonlopuksi” 30.12.2020/ Merja Tuikkala